Thursday, 10 March 2011

Pemilik CIntaku....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
selesai membaca "Pemilik Cintaku Setelah ALLAH & Rasul"
written by Fatimah Syarha

Hmmm,dah lama sangat dah nak bace buku ni..
Dulu konon2nye nak mintak dr "seseorang" belikan..
Tapii....
Alhamdulillah..
ditaqdirkan Nana beli sendiri..
beli pakai duit sendiri..RM 12.00 je!!
dan bace sendiri...itu lebih bermakna lg..
Cantik sungguh perancangan ALLAH..:)

Buku yang sangat bagus untuk meMOTIVASIkan diri berkaitan CINTA...
Bukan cinta dunia..bukan cinta melalaikan..
Banyak sangat yang menarik dalam buku ni..
Banyak juga pengajaran...
Banyak juga peringatan...
Walaupun ringkas tapi padat!!

Antara yang menarik nana nak share..
Suka juga nana nak kita sama2 renung2kan..

Yakinlah pada janji ALLAH SWT yang terakam dalam surah An-Nur yang bermaksud :


"Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik 
dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik(pula)"
(Surah An-Nur 24:26)
'
'
'
'
"Jika kau mengimpikan peribadinya yang soleh/solehah,
soleh & solehahkan lah dirimu.."

Sumber : Buku 'Pemilik Cintaku Setelah ALLAH & Rasul"

p/s : InsyaALLAH..esok akan bermusafir lagi..
Mudah2an dipermudahkan perjalanan kami & tiba ke destinasi dengan selamat..Amiin..

p/ss : Nampaknyee..blog pon terpakselah bercuti..
Memandangkan laptop cap ayam juga sedang dibaik pulih..
tak kan nak hangkut PC plak kan??hehee..

p/sss : Alhamdulillah...
passport sudah berada ditangan sendiri kembali
dan visa sudah berjaya diperbaharui untuk pulang ke Mesir semula tak lama lagi..
Tinggal nak ✈ je!!

NaNa(^_^)v
Comments
5 Comments

5 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

cakkk..see,mesti cinonex nak jadi org yg pertama komen..

macam best jea isi buku tu..nak pinjm kat nana jeala buku tu boleh??cinonex tak nak beli..hehe

huwaa dah nak blk mesir yea..nak ikut =p

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

hehee..
memang cinonex je la yg rajin nak terjah blog somot ni...

isi buku tu memang best!!
bole je kalau cinonex nak pinjam...
12 hengget pon kedekut nk beli eh..hehehe..

Huuuu~~~jom2..nana bwk cinonex jejalan mesir nnt..:D

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

ala bukn kedekut..cinonex boleh beli 8 lagi tau..macam bnyk duit jea bunyi..hehe

value beli sendiri dengn org punye lain sebb kalau org punya lebih menghargai..( bnyk la alasan kan,hehe )

waaa teringin nye nak pegi..dah lama nak pegi mase ehem2 cinonex blaja kat sane lagi..tapi apakan daya..die pun dah tak ada =)

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

eceh..xnak kurang tuu..
8 die nak beli..:p

btol2..
kdg2 pemberian org tu lg wat kite lebih hargai..:D

wah...ehem2 ye??
ehem2 da xde??
die da tamat bljr kat sane ey?
kalau x bole kenal2an...:)

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

hikhik..cinonex gurau jea..x kan la cinonex nak beli buku sama sampai 8..kalau buku lain2 2 ok la jugak kan..

yup betol2..kalau harte sendiri ni buat dekk jea..tak menghargai langsng kan..=p

x la die tak sempat nak abis kan belajar die..die pegi satu tempat tu jauhhhhhhhhhhhh sangt..cinonex pun tak tahu bila akan pegi sane =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...