Wednesday, 16 March 2011

Macaron yang hebat(✿◠‿◠)(◕‿◕✿)

Assalamualaikum...

Alhamdulillah....
Mulakan pagi anda dengan senyumaaannnnn...
Tak kire lah senyuman colgate ke..
darlie ke & seangkatan dengannya..=)

Yeah...pepagi da mula mengemas umah kat Ampang ni...
Jap lagi nak balik kampung dah...
Berjasa ngan umah Ampang sebelum terbang ke Egypt tak lama lg..
Rindu dah ngan Mak & Bapak...
"Cik Lucky Lia selamat mejalani kehidupan seperti biasa...
Layan la ngengade ko sendiri...
Kompem ko rindu nak gadoh2 ngan aku..Weee~~~"

Ops...Sebelum terlupa..
Syukuuuuuur Alhamdulillah...
Syukur2 dengan rezeki melimpah ruah...=)
Rezeki ALLAH dimana2...

Dan lagi...
Alhamdulillah...
Akhirnyeee dapat jugak Nana rase kehebatn Macaron..
Cik Lucky Lia kate Maracon...hahaaa~~
Nape Nana cakap macaron hebat??
Sebab hargenye yang bole tahan hebat..
tapi macaronnye cinonet je..hihi..
Sejibik RM1.80..Wuuuu~~~
Selepas mengGOOGLE2..
Rupe2nye...macaron ni asal usulnye dari Perancis..
So,kena sebut Macaghon...heheee~~

Rase die??
Bole tahan lah..
Macam2 flavor...
Suke flavor cekelat!!Daaaap~~

^
^
^
Untuk kali ni Nana dapat sample je dulu..
3 flavor..Coklat+lemon+peanut..
Geget sorang sikit lah ngan Cik Lucky Lia..
Yang kitorang order insyaALLAH dapat sebelum Nana terbang ke Egypt semula..

-ikhsan Abg Google-

Ekceli geram tengok warna warni macaron tuu...
Merata2...
blog sane..blog cni..
Pesbuk sane...pesbuk sini...sume cite pasal macaron ni..
Sampai ade yang siap masuk kelas wat macaron..
Pas tu bole berbisnes2 bagai..Fuuuh!!
Hebat btol la macaron...

Tak lama duluu sume bz ngan cup cake yang kecit2 cute2 tuu..
Sekarang ni musim macaron lah plak..

Ada yang kate cara nak buat macaron ni pon agak cerewet..
Sesuei lah dengan harge die kan..:D

Ok laa..kalau korang nak order bole terjah2 ke blog ni >> Cik Min
Pada awalnye nak order kat Cik Min...
Tapi terkebetulan Cik Lucky Lia ade kawan yang terima order macaron ni
So,bole amek by hand & jimatlah kos pos mengepos..:)

Ok lah..mahu bersiap2..
Last but not least...
peringatan untuk diri sendiri terutamanya..

"Jaga diri hiasi peribadi...
Jaga iman tingkatkan amalan..."

p/s : Alhamdulillah....semoga rahmat & redhaNya sentiasa bersama saya & insan2 yang saya sayang..Amiin..

NaNa(^_^)v
Comments
7 Comments

7 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

cinonex nak rasa macaron yg nana buat punye boleh??..boleh la boleh la..haha

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

perli ke ape cinonex ni??hehee..
kalau Nana taw buat..xde nye nak order bagai ni cinonex...

Nnt la..
kot ade sesape nk turunkan ilmu buat macaron..
Bole la order ngan Nana nnt ye..:p

Cikmin said... [Reply to comment]

thanks for promo CM Macarons ya.Cikmin baru je balik dari nathalie gourmat studio beli macaron harga seketui RM4.40..hehehe.

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

buleh2..kalau cinonex oder kat nana boleh mintak diskaun kan..hehe

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Cik Min : Welcome Cik Min..
Wah2,seketoi rm4.40...
Mesti rasenye lg hebat..heheee..

Cinonex : Ntah tahun bile la Nana nak belajar wat macaron tuu...
Cinonex G order kat Cik Min laa,
kot2 die baek hati bagi diskaun..hehee~~

Belinda Regina said... [Reply to comment]

ah enak banget tuhh
ada rasa green tea gak yah ??

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Belinda : yah..enak bangat!!

Mungkin bole direquest kalau mahu green tea flavor..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...