Thursday, 17 March 2011

Resipi 4 : Kuih Koci Labu

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
Syioook betol bila ada kat kampung halaman terchenta..
Kalau tak, hari2 dengar mat rempit vrooom2 laa..
Pastu polis ne no ne no~~~
Pastu bunyi ambulans plak ne no ne no~~~

Haaa...projek hari ni..
bersesuaian dengan tajuk entry ya...
Da making of "Kueh Koci Labu"
Semalam Emak dah soping2 tepung pulut...labu bagai..sume2 lah...
Dia tahu anak die sorg ni suke kueh koci...
tak kesah lah flavor ape..
pulut itam ke...ape2 je laa..
Peberet taw!!
Dan hari ni...marilah kite melaksanakannya...Hee~~

Alhamdulillah...
Jeng3x...
Maka terhasil lah...
'
'
'
'
Doh koci yang sudah di uli..
Pastu bolat2kan kecit2..=)
Ni inti ye puan2 & tuan2..
Juga sudah dibahagi2 kecit2..
Koci yang sudah dibungkus...
Mahap lah..
Somot sane sini..
Kami bukan pro wat kueh koci..
Bak kate Mak wat makan sendiri2..heheee~~
Ni dia kueh koci dalam tempat pengukus..
Koci2 sedang berpeluh2 nampaknye..Fuuh~~
Ni kueh koci yang dah siap dikukus!!
Mahap lagi skali...
Don't judge a KOCI by its cover..(-_^)pis
Tadaaa~~~
Kuning tu warne original dari labu taw...
Sedaaaap~~~
'
'

Kalau nak resipi boleh terjah kat>> My Resipi-Kuih Koci labu-
Malas btol budak baik sorang ni nak menaip kan??Ishk!!
Ekceli,Lebih kurang je resipinnye dengan yang Emak nana wat..hee~~
Cuma yang xsama air tangan je laa..=)

p/s:Sedang membuat kira2..hehee~~
Mudah2an dipermurahkan rezeki sy sekeluarga...Amiin..

ALHAMDULILLAH...Syukuuuur...=)

NaNa(^_^)v
Comments
3 Comments

3 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

waaa sedapnyeeee..nakkkkkk,anta kat cinonex sikit eak..hehe

nak tanye la kenape bunyi polis dengn ambuln tu mcm same jea..macam mane nak kenal tu polis ke ambulan..=p

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

sedaaap..
sila lah menjamu mata...:)

alaa...bising la cinonex ni..
xtahu ke kdg2 bunyi diorg memang same..hehehe..
memandai je..:p

kalau cinonex tahu..
caner nak beza bunyi ambulans ngn polis??bunyi bomba plak caner?hehehe...
haa...jwb2..

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

alahai..x kan jamu mate jea..nanti kempunan cane..tak de dah orang nak kacau nana..hehe

alaaa..cinonex pun tak tahu..cikgu cinonex tak sempat nak ajar mati tercekik mase nak ajuk macam mane bunyi siren polis ambulan tu semua la..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...