Wednesday, 27 July 2011

#WordlessWednesday 2 : Lampu Ramadhan di Mesir/ Fanus

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥


p/s : IsyaALLAH, hari ini akan bermusafir. Mudah2an perjalanan sy dan kawan2 dipermudahkan dan tiba ke destinasi dengan selamat,Ameen Ya Rabb..

Matrouh nantikan kedatangan kami :)
NaNa(^_^)v

Friday, 22 July 2011

Alexandria,Egypt | Suq As-sofirah/Pasar As-sofirah

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

-Suasana di sekitar Suq As-sofirah,Alexandria Egypt-

-ketam-

-aneka jenis ikan-

-ikan,udang segar-

-Tembikai-

-Jagung-

-Buah Tin-

- Live from Suq As-Sofirah-


p/s: Rindunya kat Malaysia :'(

NaNa(^_^)v

Wednesday, 20 July 2011

#WordlessWednesday 1 : Ukiran nama ALLAH pada pokok, Alexandria,Egypt.

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥


p/s : Seminggu tak update, Terima kasih 'Wordless Wednesday'. Lain kali buat 'Wordless Everyday'..hahahaa..

NaNa(^_^)v

Tuesday, 12 July 2011

Save The Date : Tuah & Princess ♥

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Save The Date : Tuah & Princess 11 July 2011


Alhamdulillah...
"Princess" bersama tuannya telah selamat tiba di Alexandria tengah hari waktu Egypt hari ini selepas bermusafir dari Cairo.

Tuan "Princess" akan pulang bercuti ke Malaysia tak lama lagi, maka setelah berbincang & mendapat kata sepakat, Nana & housemate telah bersetuju untuk menjaga "Princess" dalam tempoh lebih kurang 4 bulan.
Oh! kompem selepas 4 bulan "Princess" tak nak ikut Tuan die balik Cairo..hihi..

Tuah & Princess <3

Excited! Bila Tuah dapat kawan gigirl..
Sekarang mereka masih dalam tempoh berkenal2an..
Tuah ikut kemana saja Princess pergi.. Tapi sekadar mengekor dari jauh..
Mungkin ini yang dinamakan MALU-MALU KUCING... meooww~~ :p

Tuah agak emosi, mungkin selama ni jarang sangat bersosial dengan kucing-kucing lain.
Mengikut kata tuan "Princess", mungkin dalam tempoh 2-3 hari mereka ok la tu.

InsyALLAH,kami jaga "Princess" baek2 & semampu yang boleh..
"Princess" good girl :)

Ok, mahu layan gambar-gambar Tuah & Princess lagi? klik sini :)

p/s : Bersiap sedia je la kemera nak rakam aksi 2 ekor somel ni.. Yeppi!!

NaNa(^_^)v

Tuesday, 5 July 2011

There is no one on this Earth.. More beautiful than a Muslim Women❤

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Love to share this video to all of you :)  Listen carefuly & you can feel it...

video

‎"There is no one on this Earth.. More beautiful than a Muslim Women"

O ALLAH! I am thankful to You for giving me this ni'mah of Iman and Islam ...
I know I am not a good women and not a good servant to You:'(
But I'll try to please You ok..


Ya Allah, please forgive me for the wrong I've done...
Ya Allah, give me another chance to prove that i can pass...
Please guide me and protect me along the straight path,
and i know that i can make it, one day i'll be in heaven with you...
Ameen Ya Rabbal 'Alamin...

I'am proud to be a Muslimah..
I'am proud to wear my HIJAB just because of ALLAH!!!

اللَّهُمَّ حَسَّنْتَ خَلْقِي فَحَسِّنْ خُلُقِي
"O Allah, just as You have made my external features beautiful, make my character beautiful as well". 

p/s : Mat Luthfi kata kadang-kadang mesej yang nak disampaikan tu lebih berkesan dalam English.. hehe..:p
Click Judgmental!!

NaNa(^_^)v

Saturday, 2 July 2011

Berapa ramai suka BERSIH?

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Memandangkan semua sedang soronok bercerita mengenai BERSIH, tetiba datang idea nak buat entry pasal BERSIH jugak.

Oh! sebelum cerita lebih panjang, untuk makluman entry ni tiada kaitan dengan 8 TUNTUTAN BERSIH 2.0 ya :)

Nana tak hebat nak kupas isu itu sebab ramai yang lebih layak.
Jadi, mari kita kupas isu yang agak santai yang ada disekiling kita je.

Berapa ramai yang suka BERSIH?
Berapa ramai yang JIJIK dengan KOTOR?

Dan berapa ramai yang RINGAN TANGAN suka memBERSIHkan?
MemBERSIHkan sesuatu yang KOTOR!

Kucing ini tidak bersalah! :p

  • Suka pakai baju yang BERSIH,  tapi berapa ramai rajin BASUH baju?  
  • Suka makan ditempat BERSIH, tapi berapa ramai yang tahu menjaga keBERSIHan ditempat makan?  
  • Suka bilik tidur & rumah yang BERSIH, tapi berapa ramai yang rajin pegang penyapu?
  • Suka bilik air yang BERSIH, tapi berapa ramai yang rajin nak menyental 'toilet bowl' tu?  
  • Suka BERSIH,kemas & teratur. Tak suka bersepah, tapi berapa ramai yang rajin menyusun,mengatur & mengemas? 
  • Suka kata 'saya seorang yang pemBERSIH', tapi berapa ramai yang mengaku pemBERSIH & benar2 menjaga keBERSIHan? 
  • Suka kata 'Aku benci KOTOR', tapi berapa ramai yang tidak akan memberi ALASAN untuk memBERSIHkan  sesuatu yang 'KOTOR'?
  • Suka persekitaran yang BERSIH, tapi berapa ramai?? berapa ramai yang ambil berat untuk menjaga persekitaran supaya sentiasa nampak BERSIH?

Sungguh manusia suka akan BERSIH, suka nampak BERSIH, suka hidup dalam suasana yang BERSIH!

Tapi.... Sama-samalah kita fikir sendiri..

Adakah kita dikalangan orang yang hanya SUKA BERSIH sahaja atau kita dikalangan orang yang SUKA BERSIH & SUKA MENJAGA KEBERSIHAN??

Bukan ditujukan kepada sesiapa, Untuk diri sendiri & semua tak kira lelaki mahupun perempuan sama sahaja. Tuntutan BERSIH & Menjaga KEBERSIHAN harus bermula dari diri kita sendiri!

BERSIHkan diri, 
BERSIHkan minda, 
BERSIHkan HATI agar hidup lebih HARMONI :)

p/s : Semoga apa yang diperjuangkan sentiasa dalam RAHMAT & REDHA ALLAH...Ameen..

NaNa(^_^)v
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...