Monday, 14 March 2011

Hikayat Merong Mahasuasa

Assalamualaikum...

Korang dah tengok Hikayat Merong Mahasuasa ??
Opss... Hikayat Merong Mahawangsa daaa~~

Disebabakan Abg Cik yang wat filem ni..
Semangat la nak g tengok..hee~~
Hari sabtu 12.03.2011 - selesai meraikan pengantin di Bagan Datoh..
Terus pulang ke KL & layan HMM wif cik Lucky lia & Induk...
Walopon dapat tiket free konsert Hore-Hore Pak Nil...
Tapi Merong menjadi pilihan hati...ceh!!


Bole tahan lah filem ni..
Tapi agak fenin2 lah bila tengok aksi2 penggal2 kepala..
Cocok2 perut lah...Ishk...(@_@)

Merong Mahawangsa...
Nama pahlawan dahulu kala...
Opkoslah kalau sejarah2 ni susah sket nak hengat kan...
Tapi...layaaaan  lah ngan filem ni...
Ade selit dialog yang lawak2 jugak...
So,xde lah boring sangat..
bole lah gelak2...:)

Banyak quote2 yang best2 jugak dalam HMM...

sampai masa tibanya waktu;
redup hati kaum berdua;
bila dua jasad bersatu;
hidup mati jadi bersama..
(Lang : Ibu Merong)

"Do anything, give everything. That's how you know you truly love someone" - Merong

" biarlah raja kami yang menjaga kami. Raja kami kelak pasti kembali!" - Embok
'
'
'
'
'
"The Memories Remain/ Sedetik lebih"
(ost HMM)

Korang g la tengok..
Best!!

p/s : Tingin nak makan Macaron lah!!
Macaron in order..Wee~~harap2 cepat la dapat...hee~~~

NaNa(^_^)v
Comments
3 Comments

3 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

alaa ni yg rasa nak pg tengok ni..dah lame tak pegi tgk wayng..last cerita tranfomers 2..bapak lame..hehe

alaa nak macaron mari jea umah cinonex =p

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

hehee~~tengok jgn xtengok...

Baru je rase macaron tuu...
Tapi dapat sample je..
Yang order lom dapat ag..
mahal btol macaron ni lah..
Cinonex jgn kedekut2..
meh cni share ngan nana sket..Hee~~

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

tak best tak ade geng..biasala kat sini berkawan dengn semua yang dah ada anak bini..=)

cinonex tak kedekut..nak mari ler ke pantai timur ni ha..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...