Monday, 11 April 2011

Setelah seminggu tiba di Alexandria!!

Assalamualaikum...

Alaaaahai blog...
Lame xbermesra2 dengan kamu wahai blog..
Eceh! baru seminggu kan...
Belum sebulan nana tinggalkan blog ni bersawang..ehehehee..
Terima kaseh semua yang sudi jenguk2 blog somot ni..

ALHAMDULILLAH...syukur Alhamdulillah...
5 April 2011,selamat tiba di Alexandria..
Segala urusan Alhamdulillah dipermudahkan..
Pejam celik dah seminggu Nana kat Alex...
Rasa macam baru je kecoh2 ikut Ops Piramid..:p

Macam2 perubahan jgk lah yang berlaku kat Alex ni..
Almaklumlah,New Egypt katenye...
Masih ade lagi rusuhan2 dijalankan...
Tapi jangan risau...
Wat mase ni diorang merusuh secara aman je...

Fuuuuh~~
Tarik nafas panjang bila tiba kat umah sewa di Alex ni..

Haaa...korang tengok ni!!
Awas!!
Gambar yang bakal anda lihat agak menggerunkan...huhuu~~
'
'
'
'
'
Bilik nana yang dijadikan tempat pengumpulan segala bagai barang2 dalam rumah..
Alaaahaaiii...
Da la fenat bermusafir...
Fening bile tengok keadaan umah yang kite tinggal elok2 jadi mcm ni plak...

Sabar je lah...Huhuu~~

Barang dapur pon disumbat skali kat cni...adeh!

Kucing Baba yang samseng tu bole plak wat port lepak2 kat cni jgk...
Grrrrr~~~

Mesen basuh yang cinonet tu pon die campak dalam ni...
Nasib bole pakai lagi..Fuuuuh~~

Ni ruang tamu yang dah xrupe ruang tamu...(@_@)

Salur gas...
tp tak berfungsi lagi..
Huhuuu~~~
Ekceli, sepeninggalan kami...
Baba pon amek la kesempatan renovate rumah die tu haa...
Konon2 kan kitorg cuti setahun..konon2 la...:p
Tapi sebulan lebih je kami cuti ghupenye...heehee..

Kullu jadid bak kate Baba...
Cat baru lah..
Simen tampal sane sini lah..
Dapur gas baru lah..tapi xpasang lg...
Haaa,pas ni xyah nak jerit2 panggil amu bah lagi..ehehee..
Sebab Baba da pasang gas tobie(salur gas)..tp ni pon same xmasuk2 lagi gas nye!!

Baba kate lepas 2 hari settle semua...
Tapi...sampai hari ni xsiap2 lagi...
Xpe lah Baba...janji jangan naekkan sewa taw!!

Dan aktiviti nana bersama osmet..
Bergotong royong membersih,membasuh,menyental segala2 yang ada dalam rumah...Huhuu~~

Alhamdulillah,Bilik Nana ngan osmet da settle..
Ruang tamu,dapur & bilik air masih dalam proses lagi..adoyaaiii..

Nana dah g kuliah x??
Haaa,dah...nana dah g kuliah taw...hehee..

Ok la...nak merehat2kan jari jemari & meluruskan tulang belakang...hehee..

Selamat malam Egypt!!
Sobahul Khair Malaysia!!

p/s: Cinonex amek sesuatu dari blog kite!! 
Klik kalau nak tengok ape yang die amek...
Bertuah punye Cinonex...hehee..:p

NaNa(^_^)v
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

waa patt la 8 ari 8 malam betapa nak kemaskan umah..

eh2..tiba ada pesanan nama cinonex tu..hihi

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Huhuuu...
kena tambah 8hari 8malam lg nak betapa ni cinonex..hehee..

Bukan tiba2 lah...
memang sengaje bg pesanan kat cinonex..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...