Sunday, 1 May 2011

Buat hal!!

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Tiba2......
Dup dap duuuup duuup dap..
Jantung berdegup2... tidak seperti biasa...
Ah~~~rasa tak best tibe2..Ishk!!
Xmo2...kembali ke paras normal...Senyum~~~

Opss...sebelum tu...
Untuk makluman...
Mesir tak bertukar waktu...
Masih beza 6jam lg dgn Malaysia..
Biasanya bila masuk spring dianjakkan waktu..
Mulai tahun ni Mesir kekalkan waktu...
Tak ade tukar2 dah..hehee..
Menurut cerita kawan arab nak menunjukkan
tanda kesedihan rakyat sebab tak ada Perdana Menteri..
Tak tahu la sat lagi laen plak beritenye...:p
Nak tahu lebih lanjut bole klik>> Masuk Spring : Tiada Daylight Saving Time Di Egypt .

Alhamdulillah~~
Cuaca hari ni tak panas sangat tak sejuk sangat...
Sedap2 je la nak berjalan ke kuliah..
Nampak beno nipunyee...
Manede berjalan....naek tramco lah..:p

Walopon Doktorah sampai lewat 1/2jam...
Tp xpe...Doktorah Jameelah best!
Hari ni madah Naqad Adabi(Kritikan Sastera)
Awal2 laju la tangan ni menulis mencatat apa yang Doktorah syarah...
Sambil2 mata menjeling2 buku nota budak arab kat sebelah...
Tp lama2 dah tercicir...Adeh!!

Sedang syok2 Doktorah bersyarah...
Tibe2..
Dengar la bunyi yang agak membingitkan telinga..
kriiiing~~kriiiing~~
Tepon budak arab berbunyi daa...
Ring tone klasik plak tu..ehehe
Kes tak silent tepon masa muhadarah...

Sambil tersenyum Doktorah bebel2...
Langsung tak ada muka marah...
Mcm ni lah lebih kurang terjemahan Doktorah cakap
'Penting sangat ke panggilan kamu tu?'
Lagi best kalau letak tangan atas bahu & mata hitam ke atas kan?hehehe

Bukan ape...
Biasa kalau bunyi2 tepon masa dlm muhadarah kompem kena barrah!!(halau)
Cakap siket ngan member sebelah je Doktor/doktorah dah barrah!!
Macam ada pengalaman je org yang menaip ni...
Tp tak pernah kena barrah lah..ehehe
Kena sound direct je~~Errkk...huhuu

Tingat kata2 Dokter Abid...masa ni thn 1 lg..:p
"Leh malizi tadhak..tadhak??fi imtihan nasit..."
Sama dengan maksudnye
"Kenapa kamu ketawa pljr malaysia?Masa pekse nanti lupa"
Adeh! terus jumpe Dokter mintak mahap....Hehee..

Haaa..gelak2kan ey??
Korang baek mesti tak pernah buat hal dalam kelas kan..kan??
~tangan didada mata hitam ke atas~

Memang salah sendiri lah kalau kena barrah dr kelas kan..
Dok borak...dok meset2...dok beron9 masa Doktorah ngah bersyarah...
Mush adab!


Ingatan untuk diri sendiri terutamanya & kepada semua yang masih mengaji tu..
Sama2 lah kita jaga adab ketika berada didalam kelas..
Mudah2an ada keberkatan dengan tiap tingkah laku yang kita jaga  ketika menuntut ilmu...
Dan lebih utama....Belajar lillahita'ala...:)

Sama2 renung2kan....

Firman Allah SWT yang bermaksud:

"Dan tidaklah (betul dan elok) orang-orang yang beriman keluar semuanya (pergi berperang). Oleh itu, hendaklah keluar sebahagian sahaja dari tiap-tiap puak di antara mereka, supaya orang-orang (yang tinggal) itu mempelajari secara mendalam ilmu yang dituntut di dalam agama, dan supaya mereka dapat mengajar kaumnya (yang keluar berjuang) apabila orang-orang itu kembali kepada mereka; mudah-mudahan mereka dapat berjaga-jaga (dari melakukan larangan Allah)."
[At Taubah 9 : 122]

p/s: Selamat Pengantin Baru Qila & Syafiq..
Barakallahulakuma wa jama'an bainakuma fi khair~~~

Selamat hari buruh untuk semua~~~

NaNa(^_^)v
Comments
5 Comments

5 budak baik sudi komen:

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

waa nak wish selmt pengantn baru gak la kat sini pade ehem2 cinonex..bhaha

tang gambo tu yg paling mahal sekali..=p

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Mari2..
Mari mengucapkan selamat...hehee

Ahaaa...
gambar bukan utk dijual ye..=p

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

kalau bukn tuk di jual..untuk di jadikn model ke..hehe

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@cinonex coreyan
ehehe..model tak berbayar..:p

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@cinonex coreyan
ehehe..model tak berbayar..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...