Sunday, 1 May 2011

Bermula bulan Mei dengan kejutan~~~

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeee untuk Nana & housemate malam ni!!
Juga satu imarah Baba Yasir~~~

Mama dengan senyum simpul nye naek atas jumpa kami..
Almaklumlah...nak ajar macam mana guna dapur baru...water heater baru..
Kullu gadid(semua baru) la katanye~~~

Muqaddimah mama yang macam best...:)
"Syufi Lina,Kullu gamil...kullu quwais sah?mutagas gadid..matbah gadid..sakhan gadid..laun gadid.."
"Tengok Lina,semua cantik...semua baik kan?Gas baru...dapur baru...water heater baru...warna baru..."

Dan surprise yang lebih hebat lagi..

Tambah Mama lagi :
"Kullu shahr enti dafak bi rubu' miah sah?Bakdin kullu shahr dafak ugrah bi sittu miah wa khamsin.."
"Setiap bulan kamu bayar Le400 kan?Selepas ni setiap bulan kamu bayar sewa Le650.."

Sementara Nana tengah tolong Eyah(anak mama) tanggalkan plastik kat matbah gadid(dapur baru) pon berkata : "Eih mama?"(Ape dia Mama)
Ditambah dengan muka penuh kompius & terkezuuuut..Ah sudaaaah!!

Mama pon jawab dengan penuh sopan santunnye :
"Kullu shahr ziadah miatain wa khamsin...kullu2 bi sittu miah wa khamsin"
"Setiap bulan tambah Le250...semuanya Le650"

Nana try cakap dekat Baba sambil wat muka seposen,nak mintak simpati la kunun:
"Baba leih keda~~ Sittu miah wa khamsin bi shahr..Kathir awi..." 
"Kenapa macam ni Baba.. Le650 sebulan...Banyak sangat.."

Baba pon jawab sambil senyum:
"Enti uli Mama ya Lina"
"Kamu cakap dengan Mama wahai Lina"

Huh!!Baba cakap macam tu je...Huk3x

!!يا ماما!انت امرأة قوية

**Baba & Mama = Tuan rumah yang kami sewa.

Ya ALLAH...
Musim imtihan hampir tiba & ujian begini pula menimpa..
Biasa dengar kawan2 ngadu bila tuan rumah naekkan harga sewa rumah..
Yang lebih sedih kalau ada yang kena barrah...
Kini giliran Nana & housemate serta ahli imarah Baba Yasir pulak..

Disebabkan semua2 baru ye Mama...
Sampai wat kami tak bole nak tidoq!!
Jadi beroperasi lah malam ni...
Kami manfaatkan dapur baru yang mama belikan ni ye..


Da making of Cream Puff~~~
Dan sudah selamat di ngaaaaaaaaaaaaaap...hehee..

Sobahul khair Ya Misr!!
Selamat berhujung minggu warga Malaysia~~~
&
Selamat Hari Buruh..;)

p/s : Da subuh...elok la pergi solat~~~


NaNa(^_^)v
Comments
6 Comments

6 budak baik sudi komen:

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

best je mama tu cakap harga sewa naik kan. hahaha.. tapi mmg dah kebiasaan sangat, masuk je summer, harga rumah akan naik.

kira untung jugak la, mama tu naik harga dengan perabot baru. hihi ; )

sabor je lah..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@ASaDa RyutaRo
Memang best Asada...
Dafak kathir~~~
fuluuus kathir~~ehehee...

Untung tak untung lah...
Mase diorg islah umah barang2 kami banyak rosak...
Dan ada jugak yg hilang itu ini...

Sabor je lah~~~

E n t o y C a i r o said... [Reply to comment]

sabar la nana...
mudah2han ada hikmah semuanya..

btw..
yang warna hijau letak kat jemput2 tu apa...hehe..

cam sodap je..(teringin =p)

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@E n t o y C a i r o

Ngah sabor la ni entoy..
kalau tak kite bakor je~~~hehee..

Tu bukan jemput2 la..
Cream puff namenye....
yg color ijau tu castard...

Opkos lah sodap..:D
Sila lah jamu mata...hihii..

E n t o y C a i r o said... [Reply to comment]

ic..
maklumlah..
mak ni dari kampung..x ngeti nk menyebut namanye haa...

dah tertelah dah air liuk ni ha..hehe..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@E n t o y C a i r o
Alahaaiii....
kami org kampung pon reti taip je..
Nak sebut tergeliat lidah..ekekeke...

Tertelan xpe...
jgn meleleh ayaq liuq tu sudaaa...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...