Tuesday, 3 May 2011

Terjah dapur Ya Halla~~

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Petang yang indah & permai...
Menuju ke Metro Sidi Beach...

Selesai urusan di Metro...
Tanpa diduga...
Tiba2 ada orang ajak pergi Ya Halla...
Wah~~
Ada orang nak belanja makan lah!!
Rezki minallah~~

Cik Amie : Hari ni aku banje korang makan....Haa,pilih2!!

Cik Nunu : Wah! Nak order yang paling mahaaaal sekali lah macam ni...hehehe..:p

Terdengar jugak suara Cik Bee Smile : Aku nak yang mahal jugak...:p

Cik Amie : Nak makan ape ni weh?
Cik Nunu : Ntah la weh..mane satu yang sodap nih??

Akhirnya~~~
Sepakat memilih menu yang sama...
Sebab masing2 takut tersalah pilih menu yang tak sodap!
(بريانى دجاج( نصف دجاجة كبيرة 

Tadaaaa~~~
Ini dia Beriani Dajaj(nisf dajajah kabirah)
Beriani Ayam(1/2 ayam besar)

Sebelum ni pernah makan kat Ya Halla..
Menu ni la yang tekak bole terima...hehee..:)
Next time nak try menu laen lah...
 Laziz awi~~~
'
'

Agak fening2 jugak lah nak menghabeskan sepinggan...

Dinasihatkan...
Pastikan perut kosong sepenuhnye bila nak ke Ya Halla...
Baru best nak menikmati...hihihhihi..



Ni hasil yang tak abes....
Take away je lah~~

Kemain la katon ni..
Hore! Hore!

Ma'as salamah wa ilal liqa' Ya Halla!!

On da way balik umah
'
'
Cik Nunu : Eh...Kak Amie,sempena ape ko banje kitorang makan ni?Sempena nak imtihan ke?
Cik Amie : Haaa...bole la tu...Sempena ngan harga sewa umah naek jugak lah ni...

Wow! Sempena harga sewa umah naek tu~~ Tangan didada mata hitam ke atas~~

Mudah2an dipermurahkan rezeki Cik Amie...
Boleh la belanja lagi...

InsyaALLAH...
Next time,ada rezeki...TuAh belanja plak...ehehehe..

Ok..Sekian sahaja laporan...

p/s : Mode : Rinduuuuuu Malaysia~~~ Mak....nak balik...huk3x..

NaNa(^_^)v
Comments
4 Comments

4 budak baik sudi komen:

E n t o y C a i r o said... [Reply to comment]

pergh..ya halla..
makanan kat restoran tu mmg best..
mabeles jiler!!

ya halla kat alex kat mana ek?..
(klw lapar boleh lepak situ)

amie... said... [Reply to comment]

amin ya rabb......
cm dah terbau2 org nk dpt doyan runtuh la....

pk sat...nk mkn kat ne lak eak pas ni...nyam3x....

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@E n t o y C a i r o
Tahu tak pe!
Memang mabeles!!

Ya Halla kat Alex kat sidi beach...
Lorong sebelum2 Metro..
Dekat area2 bahri gitu...
Ahlan2~~

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

@amie...
Bukan smlm tu kira penutup makan sodap2 ke??
Sebab pas ni kite kena save bajet..
makan sup je hari2..heheehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...