Wednesday, 8 June 2011

Beza Cinta & Suka♥

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
  ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang.
Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga.
Tapi di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku...
Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum..

Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata...
Tapi di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu...
Tapi di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis...
Tapi bila orang yang kita suka menangis, kita akan turut membuat dia
gembira...

Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka, umpama kita
membuang telinga kita...
Tapi jika kita cuba menutup mata, cinta berubah menjadi airmata..

Setiap orang yang akan mengalami ini dalam hidup mereka,
Cuma fikirkanlah..
bersama-sama siapa yang anda cinta.
Tetapi, hakikatnya Cinta kepada Allah swt adalah lebih hakiki dan abadi♥



p/s : Hehee...tersengeh je la..lama btol tak hapdet!
Mintak maaf banyak2..ni pon copy paste je..
Saje layan perasaan jap..bukan perasan taw!

Ok,Doakan Nana dipermudahkan jawab untuk imtihan madah Nusus Adabia 12/6 ni..
Jazakumullahu khairan kathiran~~:)

InsyaALLAH,selesai imtihan Nana update apa2 cerita yang best okeh!

NaNa(^_^)v
Comments
3 Comments

3 budak baik sudi komen:

E n t o y C a i r o said... [Reply to comment]

jiwa kacau!..
hehehe

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@E n t o y C a i r otak kacau sangatlah! hehehe..

cinonex coreyan said... [Reply to comment]

cinonex dah pernh bace ni..pernh je lalui mcm ni ha..tapi bukn jodoh gak..hehe..

kalau tak update cite best2 siap arr, TUAH mu dalam bahaye,hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...