Sunday, 12 December 2010

'Hujan Batu' di negara orang

Assalamualaikum...

Kaifa ahwal??Kullu tamam??
InsyaALLAH, kullu khair...

Hari ni Alexandria hujan lagi!!
Alhamdulillah, itulah rahmat dariNYA..

Hujan bukan sebarang hujan...
Pagi2 penuh da kotak2 status FB kwn2 di Alex..

-‎...hujan ais!!!...grrrr...sejuknyer...-Kak Amie
-Hujan ais terus terusan tanpa henti , aku kedinginan .-hamba Allah
-teruja sgt dpt tgk ujan ais..dh cm trun slji lak...best sgt tp sejuk xterkte la...huhuhu-hamba Allah
**banyak lagi**
haaa..macam2 lah status diowang ni..

Tapi xbestnye Nana xmerasa plak nk tngok hujan ais tu..
Almaklumlah salji xde..so,hujan ais pon kire ok lah kat Mesir ni..
Lagi2 waktu hujan adalah salah satu waktu yang doa kita akan dimakbulkan...:D

Pagi ni memula mcm xnk g kuliah...
Bukan malas okeh..tp sebab hujan lebat...
Tup tup kol 8:30pg hujan berenti...
Okeh,dengan pantasnye Nana siap2 & g la kuliah...
Bertembung jugak dengan hujan...
Xpe2 pengorbanan dlm perjuangan tu...eceh~~

Lagi satu, terlihatlah banjir2 kecil...[tp kali ni nmpk mcm besar jugak lah]
Mula la jalan terjongket2 nak selamatkan kasut sy yg cumel nih...
Tengok satu Mama arab ni sempoi je pakai kasut PCK tu...:p

Tiba di kuliah dalam kol 9:00pg...
Doktorah pon xsampai lagi...
Adik2 kat kelas pon cite keterujaan diowang maen hujan ais kat balkoni..
Aissh...xbole jadi nih...

Hari ni kelas Nusus Adabiah..
Doktorah Wafa' Abu Sa'ud masuk lebih kurang kol 9:30pg ...
2 baris je kat dalam kelas...
Ramai xdtg sebab cuaca xmengizinkan...

Sedang seronok dengar Doktorah syarah...
Tibe2..

kelentang...kelentung...kelentang..kelentung...[sound efffect]

Nana pon toleh la belakang...
Sambil tu adik sebelah dok cuit2.."Kak Nana,tu la hujan ais"
Disebabkan cermin kuliah transparent...
Makanya...Nana nampaklah hujan2 ais terpelanting2 langgar cermin tingkap kelas...
Alhamdulillah...[cepat2 tadah tgn doa..hehe]
dpt jugak tengok hujan ais..Suke3!!

Balik dari kuliah bertemu lagi dengan hujan...
Huuu..gegel2 dibuatnye...
Balik rumah permintaan perut harus didahulukan...hehehe...
Xmakan pape dari pagi..perut da mula menyanyi..
Syioook betol...hujan2 makan bubur nasi...housemate Nana masak..:D

Petang2 dok melayan n merayap2 ke Blog2 orang ramai...
Dan sekali lagi tibe2...

kelentang...kelentung...kelentang..kelentung...[sound efffect]

Hujan ais lagi...
Alhamdulillah[tadah tangan terus berdoa]
Exited sangat lah...
Sebab tahun ni Nana dpt tengok n pegang sendiri hujan Ais..

Nana sempat snap picture ketul2 ais yang jatuh kat plastik di ampaian rumah...


Nak close up ais...
tp disebabkan gegel2, gambar pon tergegel skali..:p
mahap ye...:D


Dan ini berjaya close up..
Ais seketul je!!


Dan yang terakhir...
Budak ber'Tuah' yang kepelikan melihat keterujaan Nana & Nina dok tepi tingkap time hujan2...hehehe..


Sekian cerita 'Hujan Ais'

p/s: Pagi td dpt berita...Laporan diterima drpd Lucky Lia..
"beritabes maria dah selamat dikawenkan..
berita tak bes bapak, mak, akim, liza n auni
xcident kat serom masa otw nak g umah pak abas smlm..
akim drive.. org tu suka2 ati u-turn kat jalan lurus tu..
akim tak bole nak elak tu yg rempuh je..
keta bapak remuk teruk gak kat depan..
alhamdulillah takde yg cedera.. liza lebam kat kaki sket..
auni jatuh kat tempat gear tu tp dia tak nangis pon.. gigil2 je..
yg lain2 mungkin terperanjat je la.. org yg salah tu ngaku dia salah.
jadik keta proton angkut.. g wat report kat balai "

pagi2 Nana da koling Mak n Akim...
Alhamdulillah semua selamat cuma terkejut je la...
Innalillah sebab kereta bapak xselamat...Huhuhu..

NaNa(^_^)v
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

Luckylia™ said... [Reply to comment]

oleh kerana laporan aku yg best tu ko tampal kat sini, aku dengan bestnye nak tuntut royalti.. sekian, tengkiu.. lebiu, misiu tu..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

malas nk layan...hahaha..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...