Wednesday, 15 December 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, hari ni matahari keluar berseri2...
Tapi Nana masih tidak berkesempatan melihat kesan2 ribut taufan angin kencang di kawasan Bahri[pantai]...
Sempat tengok gambar2 je kat FB kengkawan...Bole tahan teruk jugak lah..
Mungkin itu salah satu peringtan dariNYA buat kita..

Macam biase lah... Bila xde wat pape Nana jalan2 kat blog2 yang best...
Sedang jari menggegel2 keBEKUan mengetuk2 keyboard..
Nana pon singgah la blog pemes milik BEN ASHAARI...
Tajuk entry En Ben kali ni Jom meriahkannya

Haa..macam best & memang best...rupenye die ajak berkempen lah!!
First time nak berkempem dlm donia blog & first time singgah di blog pengempen aka The Potpetking...

Tuan empunya blog itu juga selaku pengempen suruh tampal poster somel ni kat entry pengempen2 yang join aktiviti kempen mengempen ni...

Nah..Somel kan?? Katun pon tahu tutup aurat taw..hihi..



Disebabkan jg ini adalah entry blog Nana yang ke-100...
Nana dengan rasa sukacite nye nak berkempen lah!!
Xsusah..Klik sini
Korang ikut je arahan ape Tuan empunya blog tu suruh...kacang goreng lah...

******************************

Islam itu indah
Islam itu mudah...
Islam itu suci & murni
Tolonglah jangan dicemari...


“Sesungguhnya Kami telah menurunkan
kepadamu pakaian untuk menutupi
auratmu dan pakaian indah untuk
perhiasan. Dan pakaian taqwa itulah
yang paling baik”.
(Surah alA’raf: 26)

Menutup aurat adalah kewajipan ke atas setiap lelaki & lebih2 lagi perempuan...
Nana juga sering alpa & leka... Masih sedang berusaha utk perbaiki diri..
Ingatan utk diri sendiri & semua agar sama2 menjaga & menutup aurat kita kerana ALLAH S.W.T...

Tidak perlu dipersoalkan 'kenapa wajib tutup aurat??'
kerana Allah adalah Al-Khaliq yang menjadikan manusia samada lelaki atau wanita,Maka Allah Maha Mengetahui situasi dan hakikatnya yang sebenar...

Dulu masa kecit2 kat sekolah,
Ustaz/Ustazah kan selalu ingatkan..[korang semua sekolah kan??..:p]
"Kalau tak pakai tudung nanti rambut kena bakar kat api neraka!!"

Astagfirullah al-'azim...

Mudah2an setiap apa yang kita lakukan sentiasa dalam rahmat & redha ALLAH,amiin...

**Nana 'Tag' kan kempem ni kpd sesiapa yang sudi dtg menjenguk blog Nana ni**

p/s: Baru dapat meset kat YM..
"Kak Nana hari sabtu start tusyen Nusus Adabiah..."
Cayok3x!! next month imtihan...
Walopon musim2 sejuk ni sedap tidooo...
tp...fightin3x!!

Rabbuna najjahna ya Rabb...amiin...

Doakan Nana 'najah' ye...;)

NaNa(^_^)v
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

saya said... [Reply to comment]

salam singgah :)

comel blog ni. entri ni pun menarik.
keep on writing, dear.

jemput singgah saya juga :)

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Thanks sudi singgah blog Nana...:D

Sy sudah follow awk..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...