Saturday, 9 March 2013

Menyibukkan diri ^^

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Alhamdulillah, masih dipinjamkan nikmat udara lalu ku sedut² menjadi sebab ku masih hidup hakikatnya semua berlaku dengan izinNya. Lama dah tak jengah blog apatah lagi untuk mengupdate entry baru.

Amboi kak bedah huk aloh! Tajuk entry macam menyibuk jaga tepi kain orang je. Tak², mintak dijauhkan.

Sebenarnya minggu pertama Mac yang agak 'pack'. 'Ala kulli hal enjoy sangat dengan aktiviti-aktiviti yang terisi. Tak ada lah sibuk mana pon berbanding mereka yang dari pagi sampai ke malam berjuang mengisi masa menuntut ilmu tanpa ada alasan. Jeles!

1 Mac 2013 - Alhamdulillah Jumaat yang lepas, Teja selamat melahirkan 5 ekor babiesnya yang comel², tapi seekor tak dapat diselamatkan kerana dilahirkan songsang. Hari ni babies genap 8 hari. SubhanAllah, merasa lagi pengalaman menyambut kelahiran anak² kucing, menangis sekali kot tengok Teja dalam kesakitan T.T

Gambar Teja & anak² boleh lihat disini : Tuah, Teja & Babies 01.03.2013

Kuliah juga sudah mula rancak, muhadarah wajib ke atas diri sendiri untuk pergi! (kehadiran tak wajib bagi Uni Al-Azhar). Balaghah, Sorof, Nusus 2&3 & Al-Quran! Mudah2an najah untuk kesemua madah tahun ini, ameen Ya Rabb

Kelas Bahasa Arab di Markaz Khalil berjalan seperti biasa. Alhamdulillah 6 Mac 2013 bermula sessi pembelajaran untuk peringkat/level/mustawa 7. Mustawa 7 seronok sebab banyak belajar tentang 'Islam'. Moga Allah bantu agar terus thabat & kuat untuk khatamkan kelas bahasa ini hingga ke level 10, InsyaAllah.

7 Mac 2013 - Meraikan pula Hari Keluarga (ILHAM'13) anjuran DPMI. Bermula dengan aktiviti outdoor di Montaza. Aktiviti bermula seawal jam 8:00pg tapi saya pergi selepas zohor sebab pagi ada kelas. Bergegas ke Montaza, setiba disana acara bola baling hampir bermula. Apa lagi... dah lama tak turun padang tetibe semangat nak bermain! Mewakili kumpulan 'SOLUSI' dalam acara ini sampai tergolek, terlentang, terhempap. Walaupon tewas akhirnya tapi kita enjooooy! hehehee.. Join pulak acara sukaneka 'WonderPet' nama permainan diberi, kelakar sebab maen sambil kena bunyi kucing, ayam & kena jadi zirafah! Layankan je..

Layan sikit gambar² sekitar ILHAM'13 yang telah diedit, memang sengaja bagi kabur :P

Ini sebelum turun padang! Selepas berentap, habis koyak lutut seluar :P

Alhamdulillah, pertama kali buat design banner.. maka kita doodle mendoodle jadi lah rupe gini ^^ JZKK buat adhoc yang memberi kepercayaan kpd saya untuk conteng2 banner khas untuk ILHAM'13 & kepada yang tolong2 edit JZKK juge :D 

Bila ustazah² turun padang! spot me tudung purple..hahaa!
Solusi & Al- Fityan sedang berentap.. Walaupon Solusi tewas tapi kita enjoy! Takpe² insyaAllah nanti ada acara indoor pulak ^^

Team Solusi | Purple | Maskot Rebina Gergasi | ILHAM'13

Alhamdulillah, walaupon satu badan sakit² tapi seronok dapat berkumpul ramai². Bukan akhawat sahaja melibatkan diri tapi ummi², ibu² yang bawa baby malah yang sedang mengandung pon join sekali! cayalah! :)

 p/s: Uhkwahfillah itu indah, kalau 3 hari seminggu ada riadhah ke kan best!

NaNa =^.^=
Comments
4 Comments

4 budak baik sudi komen:

ummi_khalish said... [Reply to comment]

nana,tq update...hihi....tulh..kn best klo de riadah tiap minggu kn?fit skit bdan....:-)

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@ummi_khalish sama2 kak.. tulaa, kalau ade tempat dapat layan badminton pon best jgk..hihi..

Setelah sekian lama, semlm tetibe terjah berlari2, hari ni amek satu badan sakit2 ^^

Jamy Yaacob said... [Reply to comment]

salam nana..sama la kak jamy pun sibuk dengan tugas kak jamy..jemput follow belog akk ye..

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@Jamy Yaacob Wslm.. hehe.. tp seronok bila masa terisi kan kak.. takde lah boring dok terperuk kat umah je.. hehe.. ok, done follow blog akk yg comey :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...