Thursday, 31 January 2013

#Diet kah?

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Alhamdulillah, kemain la post resipi bertubi²! kononye diet kan.. tapi macam ke laut =.='

Ok la, tahun ni insyaAllah berazam nak belajar lebih struggle! Moga Allah bantu saya & sahabat² untuk terus berjuang menuntut ilmu! Najahkan kami tahun ini Ya Allah~ Allahu musta'an..

Rindu sangat dah dekat family di Malaysia :'(


Dan salah satu azam tahun ni jugak untuk meningkatkan tahap kesihatan. Mental & fizikal! eceh Kalau tak, tak takde la sampai tampal poster kat atas ni kat almari kan?

Ya Allah! tapi ujian yang datang juga sangat mengharu birukan suasana sehingga dalam sedar atau tidak sedar saya tak tahu diet apa yang saya amalkan.. hahaa! Tetiba terasa memerlukan seorang coach untuk mengawal segala pengambilan makanan harian. Ada yang sudi? heh!

Ok, Alhamdulillah. Apa pun hampir 3 bulan berjaya menurunkan berkilo² tapi tak akan berhenti sampai disini. InsyaAllah.

Apa pun,  kembali kepada niat.. Diet bukan untuk kurus semata, tapi untuk dapatkan badan yang sihat & kuat... Malah semakin mudah untuk kita melakukan ibadah! InsyaAllah

Jangan risau orang diet pon boleh makan best2, nak makan lagi "best", cheat day kan ada..hahaa!

Kepada sesiapa yang sedang berdiet marilah share tips² korang ngan saya ye :)

p/s: Dah lama tak post entry merepek² gini. Sabor jelah! :D

NaNa =^.^=
Comments
5 Comments

5 budak baik sudi komen:

Nor Abdullah said... [Reply to comment]

Assalamualaikum nana..:D

Resepi diet dr DR Usama Humdy.. Pakar dari US kaknor amal chemical regime.. So mmg ada perubahan.. so badan kaknor pun alhamdulillah tidak lah gemuk.. huhu tapi kena juga diet kan.. sebab mkan ikut suka.. kan nana tahu kaknor suka halaweeyat hehehe..

So kalau nak nnt la kak nor kasi hehe.rasanya ada dalam pc :)

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@Nor Abdullah waalaikumussalam kak Nor :D

Ya Allah! nak2 kak.. nanti akk bagi eh, Jazakillah kheir kathira kak..

Alaa, akk tak nemok.. makan banyak susah nak naik kan..hehee.. kite ni kalau dilayan selera memang senang nak naik.. Alhamdulillah, skrg memang kawal makan je.. kalau tak turun dapat maintain pon dh syukur sangat..hehe..

Izat Tarmizi said... [Reply to comment]

I took the course jom kurus raya with kevin zahri for 5 weeks,haha,the training will begin tomorrow,kalau tak kurus jugak,memang menangis lah :P

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@Izat Tarmizi Waaah! yeke? bestnyeee.. selalu baca testimoni org ramai kat blog kevin, ramai yg berjaya! Harap2 awk tak berjaya lah, nanti Tuah jeles..hihihi.. Bye2 la ketupat, rendang, kuih bahulu ye :P all da best!

Izat Tarmizi said... [Reply to comment]

InsyaAllah,pray for me,dia punya boot camp tadi,pergh..muntah2 habis,mostly yang pernah join dlu,akan join sekali lagi,even ada yang dah turun 17kg,20kg,sebab diorang nak fit :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...