Saturday, 20 July 2013

Ramadhan Di Perantauan 1434H

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Alhamdulillah, selamat kembali kepada diri sendiri! Lama tak jengah blog sendiri apetah lagi jalan² ke blog orang lain =.='

10/07/2013 - Pertama Ramadhan dan Alhamdulillah, hari ini sudah 11 hari seluruh umat Islam berpuasa.

Ramadhan Kareem, Allahu Akram! Kullu sanah wa entum toyyibin.

Tahun ni berpuasa & berhari raya di perantauan lagi, nampak gaya 2 tahun berturut² lah  menyambut ramadhan & syawal jauh dari keluarga tercenta. Tahun lepas walau jauh dari keluarga tapi Ramadhan & Syawal yang amaaaat bermakna kerana telah dijemput untuk menjadi tetamuNya. Alhamdulillah, tahun ni perlu tingkatkan lagi sabar, sabar & sabar untuk beraya di perantauan lagi.

Alhamdulillah, walaupon keadaan Mesir yang tidak menentu sekarang tapi kami dapat berpuasa & menjalankan aktiviti seharian dengan baik.

14/07/2013 - Alhamdulillah, sudah seminggu juga Bapak telah menjadi tetamu Allah di Haramain. Walaupon Bapak pergi sendirian tanpa Mak(sebab Mak kurang sihat) tapi Alhamdulillah terubat juga rindu Bapak untuk bertamu ke Tanah Suci. Semoga Bapak mendapat umrah yang maqbul & mabrur! Ameen Ya Rabb. Mudah²an ada rezeki tahun depan kita sekeluarga dapat ke Tanah Suci bersama², InsyaAllah.

18/07/2013 - Selamat Ulang Tahun  yang ke-4 kepada si budak ber TUAH! Semoga Tuah terus sehat, bolat, emsem & menjadi kucing yang baik! InsyaAllah, tahun ni TuahTeja balik Malaysia ngan kite sama², Ameen Ya Rabb..

Kebetulan birthday Tuah sama dengan birthday kawan, maka plan baeek punye dengan osmet untuk buat majlis ifthar &  menyambut Ulang Tahun Kelahiran mereka. 

Menu pilihan saya NASI AYAM PANGGANG BERMADU & KEK RAINBOW! Ok, nantikan resepi yang bakal di update~ Cik Amie pulak dengan menu PAU KELAPA & DADIH JAGUNG. Alhamdulillah, tetamu² juga bawak ole² Kuih Keria & Mee Goreng. Alhamdulillah! 


p/s: Alhamdulillah, meriah Ramadhan diperantauan tapi rindu kepada Keluarga tetap tak terlawan!

NaNa=^.^=
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

Izat Tarmizi said... [Reply to comment]

tak balik raya ke nunalifnunalif? *eja penuh*

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@Izat Tarmizi tak.. insyaAllah balik for good hujung thn ni ngan TuahTeja! :) doakan ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...