Saturday, 3 November 2012

Sebulan menyepi & kini kembali :P

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Hampir sebulan blog ditinggal sepi. Bukan sengaja mahupun lupa akan kewujudan blog ini tetapi line internet yang sangat mencemburui! Alhamdulillah, line internet sudah kembali normal. Maka merajinkan jari jemari mengetuk papan kekunci. Ok, cukuplah muqaddimah.

Alhamdulillah, selesai sudah seluruh umat islam menyambut Hari Raya Eidul Adha beberapa hari seminggu yang lalu. Saya menyambut di Eidul Adha di perantauan, seronok! cuma tetap berbeza dengan suasana menyambut Eidul Adha bersama keluarga di tanah air.

Unta selamat dikorbankan~

Lembu ni menangis, menitik² air mata dia T_T. Orang arab ni patut tahu adab supaya tak sembelih/melapah binatang korban dihadapan "kawan²nya" yang bakal dokorbankan.

Ok, cuti Eidul Adha berakhir hari ini. Esok dah mula masuk kelas bahasa kembali. 10 hari ustazah bagi cuti! hamekau! Ekceli, memandang fasa 1 saya takde paper, maka saya masuk la kelas bahasa arab. Tambah ilmu lagi. Best sebab belajar dengan orang arab & dapat kawan² dari negara lain.

Magul from kazakhtan, Saly & Fatimah from America. Fatimah tu emak kepada Saly, mak pon masuk kelas lagi, usia bukan penghalang untuk menuntut ilmu.

Lagi yang saya suka & kagum tentang mereka adalah pakaian & hijab yang mereka guna. Omputeh pakai burqa'!

Kadang² sedih sebab ada sebahagian dari kawan dari negara sendiri macam pelik dengan pemakaian seperti ini. "Aku tak suka hitam, panas lah"  @ "Macam ninja je" kata mereka. hmmmmmmm....

InsyaAllah, hidup mengharap redha Allah bukan manusia yang sentiasa serba tak kena. Moga Allah menjadikan ku & sahabat² ku serta mengurniakan ku sahabat² yang sentiasa mendorong & berusaha ke jalan yang diredhai-Nya, ameen Ya Rabb.

Cukuplah entry melepas rindu. Moga hidup kita sentiasa dalam Rahmat & Redha Allah :)

p/s: Eh! ramainye kawan yang dah menamatkan zaman bujang tahun ni ye. Barakallah~

NaNa=^.^=


Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

#thefikirman said... [Reply to comment]

pesana last tuh x buat tuan blog tergugat ker??

#keep calm n happy eid adha.

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@the fikirmanHahaa! soklan baek punye.. tergugat tak tergugt laa.. :P

Insyaallah, sampai masa turn sy plak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...