Tuesday, 7 August 2012

Tetamu Allah ♥

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥


"Aku datang Ya Allah memenuhi panggilan-Mu, Aku datang Ya Allah, Aku datang.
Tidak ada sekutu bagi-Mu, aku datang.
Sesungguhnya segala puji dan kesenangan hanyalah untuk-Mu dan kekuasaan-Mu. Tiada sekutu bagi-Mu."
Diriwayatkan hadith dari Ibnu Abbas (r.a) berkata: ‘Pada suatu waktu ketika Nabi (s.a.w) selesai menunaikan haji, beliau bersabda kepada Ummu Sinan al-Ansariah: ‘Apakah yang menghalang engkau menunaikan haji?’ Jawab Ummu Sinan: ‘Bapa si fulan.’ (Maksudnya: merujuk kepada suaminya). Dia hanya mempunyai dua ekor unta. Yang seekor digunakan untuk menunaikan haji (sebagai kenderaan) baginya dan yang lainnya untuk menyiram kebun kami.’ Maka sabda Nabi (s.a.w): ‘Umrata fi ramadhana taqdi hajjatan ma’iya.' [Yg bermaksud: Umrah di bulan Ramadhan sama nilainya dengan menunaikan ibadah haji bersama-samaku.] [Hadith Bukhari, Kitab Haji]. 

Mohon maaf teman² sepanjang sependek perkenalan, tidak kira di dunia nyata atau di alam maya. Mohon seribu kemaafan andai ada kesilapan yang sengaja mahupun yang tidak sengaja terhadap kalian. Mohon juga doa tulus daripada kalian agar perjalanan & semua urusan sy & sahabat² dipermudahkan.

InsyaAllah, panjang umur berjumpa kembali :) Salam Eid Mubarak ♥ Kullu 'am wa antum bikhair~

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيمٌ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

p/s: Rabbi yassir wala tu'assir wa tammim bil khair~  Ziarah & Tarbiah nafsi :)
NaNa=^.^=
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

Beah A. said... [Reply to comment]

assalamu'alaikum wbt wahai pemilik tuah^^

hihi first time datang melawat sini. (=^_^=)v

anyway belum terlambat lg kot nak ucap selamat hari raya. maaf zahir batin.. (^^D)/

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@Beah A. Wa'alaikumussalam Cik Beah Osem~ Terima Kaseh sudi singgah blog yang ber'Tuah'ni, hehe.. dah lama tak update entry =.='

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin juge :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...