Monday, 26 July 2010

Saya Di MALAYSIA....


ALHAMDULILLAH...hampir seminggu lebih dah Nana kat tanah air terchenta...

Tersengeh2 jugak la bila teringat perancangan untuk men'surprise'kan mak,bapak n sebahagian family tentang kepulangan nana ke Malaysia taon ni menjadi [kecuali Lia la,coz die la yg jmpt nana kat epot]..

Walopon diorang tau Nana balik, tp sengaje bg tahu tarikh yg xberape nak betol...nana sampai 3 hari awal dr tarikh yg nana bagi tahu diorg....
Jeng..Jeng..Jeng...Surprise...
Terlopong2 n tercengang2 bapak & mcm berdrama plak emak bile tengok2 anak bongsu die dah ade depan pintu...hehehe...
Rinduuuu ku terubat kini...cewaaah...

ALHAMDULILLAH...Nasib la xterlepas flight,tu lah menipu ag..hehehe.. Ape2 pon,b4 terbang nana da mesej mak...tp mesej yg tidak menunjukkan sebarang tanda bahawasanya sy akan pulang ke Malaysia...ngeh...ngeh..ngeh...

*********************************

14/07/2010, 06:45pm, Qatar Airways -Terminal 1,Cairo Airpot-

Cairo -> Doha
Sekadar beringat,berhati2lah korang...
Nana bernasib baik...mane tidaknye... dalam tiket tulis flight kol 7:30pm... Nasib kwn Nana, Husnul tiba cepat kat epot..ibe2 die kol bg tahu 5:30pm dah tutup gate!!!adooyaaiii...huhuhu...
Pukul 5:00pm Nana bertolak dari hayyu asyir ke epot, 5:20pm tiba di epot terus check in... Sian Husnul,muke pucat lesi takut kapal terbang terbang tinggalkan kitorg... So, korg2 double cek la tiket ye..kalau bole triple cek pon lagi afdhol...huuu~~~

Thanks a lot to housemate Nana, Kak Linda & Kak Nina yang banyak membantu... serta Ustaz Jelan & Kak Mimi sekeluarga yang siap bg bekalan makanan tok kami... Xlupe kpd Cik Wa di atas tajaan penginapan...heee~~~

14/07/2010, 09:45pm -Doha,Qatar- : Transit 10jam lebeh kurang... sekali lagi,tiada hotel untuk kami!! walopon pada awalnye broker bg tahu syarikat kate ade hotel..kehampehan berlaku lagi...huuu~~~

Doha -> KLIA
15/07/2010, 10:30am -Doha,Qatar- : Terbang ke Malaysia tanpa transit2 lagi...

15/7/2010, 10:15pm -KLIA- : ALHAMDULILLAH... Selamat tiba di Malaysia... [Lia dah moncong2 tunggu kat balai ketibaan...die ckp siap wat senamrobik nak tunggu Nana..heee~~]

ALHAMDULILLAH.. walocamner pon sepanjang perjalanan semuanya dipermudahkan...

16/7/2010... tiba di kampung halaman terchenta...

ALHAMDULILLAH... dapat jugak berjumpa dengan si kecil Auni Syatira, dah pandai berjalan dah pon fruitchild Mak Nana...hihihi..

*********************************

Hari ke 3 di Malaysia, Lia bawak jalan2 g Zoo Melaka, ade ke patut bawak g Zoo... Actually, nak bawak Auni laa...tp Mama, Papa, Mak Nana & Mak Ya yg lebih teruja... Yelaaa,dolu2 mase kecit2 ada la mak bapak bawak g Zoo, mane nak hengat daaa... dan skrg time kitorg plak bawak si kecil ni...

Esoknye,g Taman Tema Air yg baru beroperasi 3 bulan, xde org langsung yang dtg... Sooo, taman tema ini bapak kitorg yang punyaaa.....yehahaaaa~~~ kedebash kedebush bluuurp..bluuurp....macam besalah Mama, Papa, Mak Nana & Mak Ya Auni yg lebih terujaa...kuang3x...[rase kembali kezaman kanak2 gituu]

Hari ke 5 di Malaysia...huk huk huk....batuk2....aaachhoom...selesema....badan da panas...den domam la pulok...hehehe...ni la padahnye...xreti nak berehat...berjalan sakan, makan durian, rambutan... mak cakap ag, " demam rindukan TUAH la tu gaknye"...huuuu~~~

*********************************

ALHAMDULILLAH... berukband dah bole diguna pakai dimana2 sahaja...hehehe... Dikampungku yg solok berdentum ni da bole bertenet, berfb taw... So, ape lagi... Untuk menghilangkan kebosanan & teman dikala kesunyian[nyampahnye ayat..:p] Nana beli la brukband ni...
Walopon line mcm shiput shedut [ siput sedut pon laju bile kena sedut] tp kire berbaloi2 jugak laa...dapat webcam ngan TUAH lagi taw....hihihi...

*********************************


Ape plan cuti ni ek??
Keje??
Dok umah??
Cuti2 Malaysia??

Hmmm,sebut pasal keje.... Memang belum pernah Nana bekerja... Teringin jugak, mak bapak pon xpernah menghalang[diorg xsuruh pon keja..hee], mungkin anak die ni balik kampung pon bukannye selalu & bukan jugak sesekali so ada baeknye Nana dok umah je, jadi assistant Mak... Bole jadi teman pot pet pot pet...Bole tlg ape yg patut...kan mak kaaaan....

Bila ada kawan2 yg sebuk bertanye xkeje part time ke cuti ni??cuti lame kan??4 bulan kan??..bla,bla,bla... Nasib masing2lah, bagi Nana ada lebihnya jugak xbekerja time cuti ni... Nama pon dah bercuti, bila bekerja dah xcuti namenye...kan...kan...kan...hehehe....

Tapi ade lebihnya jugak bila bekerja...income masyuuuk...bole tambah
pengalaman...xboring dok umah je...
Terpulanglah pada masing2... ALHAMDULILLAH... wat masa ni rase better dok kat umah, kita pandang muka mak ayah kita pon dapat pahala jugak... Bila dah habis study nanti xdpt rasenye peluang macam ni lagi... Dulu time skolah dok asrama,balik kampung time cuti skolah lah... skrg belajar kat nun jauh disanaaa, bukannye bole sesuke hati nak tahan kapal terbang tu nak balik kampung...huuu~~~

*********************************

Insya'ALLAH... xlama lagi kita nak sambut bulan RAMADHAN, ALHAMDULILLAH... taon ni Nana diberi peluang olehNYA untuk menyambut ramadhan bersama keluarga...
Mudah2kan ramadhan kali ini dptlah Nana tingkatkan amalam kebaikan & diteruskan ke bulan2 yang mendatang...Insya'ALLAH...

p/s : cerita yg dah diskip2 tp panjang jugak...dulu cikgu selalu soh wat karangan 350 perkataan bukan 350 huruf...kalau dlm dewan peksa bole mntk kertas lagi ni..kite praktikkan laa ey...hihihi...
layankan je lah bile tengah ada mood nak menaip ni sebenarnyee...kalau x,post 1 month a go je la jawabnye..

Haaa...Nana tengokkan skrg blogger2 ngah sibuk membuat contest2,mcm2 contest la[xtaw la bila gejala ni bermula, kot2 Nana yg ketinggalan zaman]..
Menarik sangat...Walopon xjoin, tp suke jengah2 n terjah2 blog2 yg besh....sebab blog sendiri xbesh...ade ke org nak tngok blog yg xbesh???kalau Nana wat contest ade ke nak join ek??hek...hek..hek...heee~~~

NaNa(^_^)v
Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

amie... said... [Reply to comment]

huwa huwa....
mak nana sakan yek...
hambek ko skali up date berjela2....
lps ni tah ble lak??
haha....
aku trus blur nk up date.,..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

tahu xpe kak...nak update hari2..adooiyaii,dlm mimpi je lah..hik3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...