Friday, 25 November 2011

Semoga Allah memberi kesembuhan

...السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 ♥بسم الله الرحمن الرحيم♥

Salam penghulu segala hari! جمعة مباركة علينا وعليكم إن شاء الله :)

Eidul Fitri 2011-Malaysia-

Innalillah, sangat sedih bila dapat berita emak admitted. Alhamdulillah, semalam telefon mak, mak bagi tahu semua ok. Tapi itu kata mak yang memang tak suka anak-anak dia risau. Hampir 5 hari mak di hospital & masih tidak pasti lagi bila dibenarkan untuk keluar. Mak sangat cool! Mak sangat rilex! Mak memang tak macam saya walau sakit perut sikit pon kadang-kadang nak mengadu jugak. haih!

Walaupun kuliyyah sedang cuti beberapa hari sekarang ni sempena awal muharam & intikhabat. Namun disebabkan jarak yang jauuuuuuh dan bukan senang-senang saya nak tahan kapal terbang macam tahan bas untuk pulang ke kampung halaman. Ini sangat sedih dan buat saya teringat air mata mak yang bergenang ketika hantar saya di KLIA beberapa minggu yang lepas. :'(

InsyaAllah, semoga Allah memberi kesembuhan kepada Mak dengan cepat,juga memberi kesihatan yang baik buat kita sekeluarga, ameen ya rabb. Macam mana Allah ada jaga saya, begitu juga Allah sentiasa ada jaga mak & bapak :) Serius sangat rindukan emak & bapak!

Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:
"Tiap-tiap penyakit itu(ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah"
(Riwayat Muslim dan Ahmad)
Nabi s.a.w bersabda:
"Berubatlah , sesungguhnya Allah Azza Wajalla tidak meletakkan (kepada manusia) sesuatu penyakit melainkan diturunkan untuknya (penyakit tersebut) penawar kecuali satu penyakit (tiada ubat baginya). Lalu para sahabat bertanya apakah dia? ( penyakit yang tiada ubat itu ya Rasulullah) lalu Rasulullah menjawab, Tua(mati)"
p/s: Sumber berita dari Lucky Lia. Serius aku macam nak merengek2 mintak terbang balik malaysia jap :'( Dalam mimpi :P

NaNa(^_^)v


Comments
2 Comments

2 budak baik sudi komen:

Anonymous said... [Reply to comment]

semoga mak cepat sembuh!!.. Insya-Allah,everyting gonna be fine.. doa bnyk2!!.. ^_^

NunAlifNunAlif said... [Reply to comment]

@The Witch Gurl
Ameen Allahumma Ameen.. Thanks awk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...