Thursday, 11 November 2010

Malam2 g "ESTET"

Assalamualaikum..

Diharap kowang semua sihat belaka ye..
Haaa..Mcm gempak je kan title entry "malam2 g Estet"
Actually, mlm smlm sy g tengok movie "ESTET".. Cik Lucky Lia belanje..
Kami pergi berempat ngan Kak Ita & Induk..



Cite "ESTET" bole tahan..Best!!.. Xrugi la tengok...
Cerita komedi...so,gelak ketawa je dalam panggung...hihihi...
meh cni kite story sket...:D

Biasa la cite arahan Mamat Khalid...sudah tentu la lucu..
Walopon semua scene dari awal cite sampai akhir hanya dalam Estet je, tp Best!!..
Watak "Rosyam Noor" pon bole tahan...
xsangka 'Hero malaya' pon pon bole jd gila2 dalam "Estet"...hahaha..

Ada juga diselit2 aspek2 CGI...baru la maju kan...
Korang bole tengok masa kat padang bola...
Kebanyakan nye diowang tendang "bola CGI"[yang bila difikir2 xmasuk akal]
Tingat la part bola melantun2 atas kepala Sofi Jikan yg xjatuh2...
sampai die kayuh beskal pon bola nye xjatuh...
Kompem CGI & kompem gelak punye...:p

Lagi satu, cite ni lebih kepada cite "1 Malaysia"
korang rase cam tengok Drama tamil vs melayu...
Bila part nyanyi2 ade satu lagi ni..."ayuh kawan"
Farid Kamil nyanyi dlm bahasa India & Sashi nyanyi dlm bahasa Melayu...
Walopon bukan original suara diorang pon[mcm cite hindustan kan,miming je]

Sebelum terlupa...
Kowang pernah tengok cite Tamil or hindustan??
kompem ada sound effect yg power bile ada aksi2 tumbuk menumbuk kan..
haaa..."Estet" pon ade taw..gedebaak gedebuuk...:p

Ok, tu je laa nak cite...
Kalau nak tahu ape yang best, baek g tengok sendiri..
Kena ngan selera kowang...kompem best lah!!..Hehehe....

p/s: 8 hari je lagi nak terbang balik Egypt..
Nampaknye pas ni mendonlod je la drama & filem Melayu..

NaNa(^_^)v
Comments
4 Comments

4 budak baik sudi komen:

Amy Syaquena said... [Reply to comment]

huwaaaa...dah lame x tengok wayang sini x de wayang..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Laa..yekee...
xpe2..tunggu dvd je la jwbnyee..hihihi..

Amy Syaquena said... [Reply to comment]

kat sini nak cari dvd pun payah huhu...kesiankan..payah naw kat kelantan nie..

NuNu BeBeH said... [Reply to comment]

Lahaaii..mcm tu skali..
kalau mcm tu...
donlod kat tenet je la nnt..hihihi..:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...